Aluminiumrosbukett – Tema hållbar utveckling

Jag har gjort en aluminiumrosbukett. Buketten är väldigt portabel och enkel samtidigt som den utstrålar/uttrycker många/mycket känslor samtidigt. Jag gjorde den här aluminiumrosbuketten för rosor uttrycker väldigt mycket för mig.

Rosor uttrycker/utstrålar elegans, perfektion, passion och enkelhet samtidigt. En ros uttrycker/utstrålar elegans för mig, då de oftast är väldigt vackra och ser “enastående” ut, vilket gör dem väldigt unika att titta på. Jag tycker rosor symboliserar/uttrycker/utstrålar perfektion, p.g.a att de är väldigt exakta och ser helt perfekta ut. När allt är perfekt får det mig att känna en slags tillfredsställelse, för att jag gillar/älskar när allt ser nästan likadant ut, eller när allt är exakt och det är struktur (vissa kallar mig därför för en “perfektionist”). Det är nästan som ett tvångsbeteende om allt inte är exakt i den vinkeln eller tanken jag föreställt (både positivt och negativt).

                                                                                                                                             Jag tycker rosor symboliserar/utstrålar passion & kärlek. Jag tycker det utstrålar/uttrycker det för många personer har i århundraden gett bort rosor till personer man gillar och rosor har blivit en slags symbol för kärlek. Rosor uttrycker också en slags enkelhet därför de är inte omständliga eller komplicerade. Ett exempel är att man kan sätta en ros i ett rum utan att det blir “för mycket”, rosor kan utstråla väldigt mycket känsla i ett rum utan att de tar upp för mycket plats eller tar över rummet (rosor utstrålar/uttrycker enkelhet). Men om du sätter upp en stor kristallkrona i ett rum kan det lätt ta över för stor del av rummet och inte utstråla alls lika mycket känslor. Rosor har även en slag dragningskraft i sig själv som är väldigt svår att förklara. Auran i ett rum kan lyftas från 0 till 100 om du sätter in en ros i rummet (enligt mig). Aluminiumrosor är kan lysa upp ett helt rum med känslor om det skulle behövas. En ros kan få ett rum som ser enkelt ut, till ett väldigt elegant och lyxigt rum. En ros kan göra det enligt mig, då de har ett slags utseende som folk förtrollas av.

Eftersom att rosor uttrycker så mycket positiva känslor i ett rum, kopplar jag även ihop rosor med avslappning och tillfredsställelse. Rosor uttrycker perfektion, när allting ligger exakt på sin plats och allt ser helt perfekt ut upplever jag därför tillfredsställelse. Det gör att min stress rinner av mig och jag känner mig avslappnad när jag kommer in i ett rum med rosbuketten efter en stressig dag i skolan.

Jag använde mig av gamla aluminiumburkar därför jag ville visa att man kan få en aluminiumburk (skräp) till att vara något elegant och vackert samtidigt som den utstrålar mycket/många känslor. Jag tyckte även att det skulle vara lite häftigt om de olika märkena som tillverkade läsken i aluminiumet skulle synas då det estetiska uttrycket skulle få inslag av lite färger som ger värme till rosornas utstrålning. Rosorna är väldigt behagliga att kolla på, då allt känns väldigt genomarbetat ut och det ger mig en väldigt positiv/skö känsla.

Jag blev väldigt nöjd med resultatet, men självklart kan man göra allt mer detaljerat. Jag ville inte överarbeta rosorna, då jag ville att de skulle ha lite skavanker (inte vara helt perfekta) och fortfarande klara av att utstråla/uttrycka alla känslor/estetiska uttryck som jag beskrivit (bl.a perfektion, fast de inte är helt perfekta i utseendet). Rosorna få även mycket mer karaktär när man ser att deär handgjorda och utstrålar därför också mer känslor.

Under arbetets gång har jag inte fått många nya kunskaper, men jag har slipat på mina tidigare kunskaper och förbättrat mina tekniker. Det viktigaste jag kommer ta med mig från detta arbetsområdet är att jag har insett att man kan göra vackra och stilrena föremål av “skräp”. Självklart finns det alltid saker jag önskade jag hade gjort mer detaljerat i slutet av arbeten, men sammanlagt är jag väldigt nöjd med mitt resultat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *